Імміграція ЧЕРЕЗ НАВЧАННЯ

обучение-в-канаде

Все більше і більше набирає популярності імміграція в канаду через навчання. Багато наших студентів не лише отримали якісну канадську освіту, але й довгоочікуваний статус постійного резидента Канади. Кожен з низ йшов своім шляхом, який привів до здійснення мрії.

З 1 червня 2014 увійшли нові правила видачі студентських віз для бажаючих отримати канадську освіту. Найпривабливішим в цих правилах є те, що володарі дозволу на навчання автоматично отримають право на роботу і можуть працювати як на кампусі, так і за його межами вже з першого дня перебування на канадській землі. Іншими словами, практично з початком навчання можна створювати  професійне портфоліо,  доповнювати своє резюме місцевим досвідом роботи, таким важливим для працевлаштування в Канаді. Звичайно, отримати право на роботу без поєднання з навчанням, можна тільки після закінчення вузу і саме з таким правом на роботу відкриваються можливості для імміграції. Студенти зі Study Permit можуть працювати в Канаді 20 годин на тиждень під час навчання і без обмежень за часом під час канікул. Після закінчення навчання можна отриматиа так званий Post Graduation Work Permit, спеціальний дозвіл на роботу, які автоматично отримують міжнародня студенти після успішного закінчення навчання. Згідно з цим нововведденям, студенти мають право на роботу в Канаді на термін, що дорівнює пройденому навчанню , у разі закінчення навчальної програми у вузі Канади від 8 міс. до 2 років. Студенти мають право на роботу в Канаді на термін 3 роки у разі закінчення навчальної програми в Канаді 2 роки і більше, або закінчення навчальної програми не менше 1 року на рівні бакалаврської програми і не менше 1 року магістратури .

ІММІГРАЦІЙНІ ПРОГРАМИ ДЛЯ ВИПУСКНИКІВ

Нижче наведено список деяких програм імміграції до Канади,  доступних для тих,  хто проходить або закінчує навчання в Канаді в якості іноземного студента.  До кожної програми дано назву та базові вимоги ( не в повному обсязі ) .

ФЕДЕРАЛЬНА ПРОГРАМА – CANADIAN EXPERIENCE CLASS

Згідно з цією програмою,  потрібно довести один рік досвіду роботи в Канаді. Найлегше отримати такий досвід роботи можна після закінчення академічної програми, яка якраз і дає право на роботу після закінчення навчання незалежно від провінції,  де знаходиться студент.  Тут найголовніше правильно підійти до вибору програми та навчального закладу, оскільки не всі вузи Канади знаходяться в реєстрі Citizenship and Immigration Canada. Якщо у вас є намір іти саме таким шляхом, то ніші освітні консультанти безкоштовно підготують для вас пропозицію на навчання, згідно ваших професійних інтересів, бюджету, потреб ринку праці та бажаного місця навчання на проживання.

Крім федеральної програми  кожна провінція Канади пропонує свої імміграційні програми для іноземних студентів, випускників канадських вузів.

ПРОВІНЦІЯ БРИТАНСЬКА КОЛУМБІЯ - BC GRADUATE NOMINEE PROGRAM

Згідно провінційної імміграційної програми Британської Колумбії,  кандидат на статус постійного резидента Канади повинен закінчити академічну програму в Канаді і отримати диплом молодшого спеціаліста, диплом бакалавра або магістра. Термін навчання повинен бути не менше, ніж 12 місяців. На додаток , кандидат повинен отримати запрошення на роботу на вакансію в категорії "Strategic Occupations."

Якщо ж кандидат закінчив магістратуру або докторантуру в одному з університетів Британської Колумбії в галузі точних та природничих наук,  медицини та інформаційних технологій , то він кваліфікується для подачі документів на статус постійного резидента навіть без запрошення на роботу.

ПРОВІНЦІЯ ОНТАРІО – ONTARIO PROVINCIAL NOMINEE PROGRAM

Згідно з цією програмою,  потрібно закінчити магістратуру або докторантуру  в одному з державних університетів Онтаріо і довести свій намір працювати в провінції.  Якщо ж студент закінчив не менш, ніж 2-х річну програму на рівні бакалаврату або не менше річної програми на базі диплому  про вищу освіту, так звану postgraduate або post-degree програму і отримав формальну пропозицію на роботу (full-time job offer ), то він теж може кваліфікуватись  як Кандидат для провінційної програми Онтаріо.

ПРОВІНЦІЯ САСКАЧЕВАН - SASKATCHEWAN SINP

Для того , щоб кваліфікуватись для імміграційної програми провінції Саскачеван,  потрібно закінчити не менше,  ніж 8 - місячну академічну програму в одному з державних вузів Саскачевану і отримати сертифікат,  диплом молодшого спеціаліста або бакалавра. Також  кандидат повинен довести 6 місяців оплачуваного досвіду роботи в Саскачевані (мінімум 960 годин). На відміну від інших програм, для даної програми зараховується досвід роботи, набутий кандидатом під час навчання та оплачуваної практики. І лстанньою вимогою програми є дозвіл на працевлаштування, що видає провінційний уряд  (SINP Job Approval Letter). Випускники ВНЗ Канаді, які проживають за межами Саскачевану в інших провінціях, також мають право подаватися на статус посіяного резидента по провінційній програмі Саскачевану, але для цього потрібно відпрацювати у провінції щонайменше 2 роки.

ПРОВІНЦІЯ МАНІТОБА – MANITOBA PROVINCIAL NOMINEE PROGRAM

Основні вимоги даної програми – це закінчення річної академічної програми, терміном не менши 8 місяців у ВНЗ Манітоби та отримання постійного та довготривалого контракту на роботу.

ПРОВІНЦІЯ КВЕБЕК – QUEBEC GRADUATE PROGRAM

У порівнянні з іншими канадськими провінціями , Квебек виставляє самі дружелюбні вимоги до імміграції. Практично випускник будь академічної програми , тривалість якої перевищує 1800 годин , відповідає вимогам провінційної імміграційної програми . Окрім отриманого диплому , потрібно довести знання французької мови.

Повні умови і офіційна інформація про імміграційні програмах на сайті CIC і офіційних сайтах провінцій Канади. Звичайно , освіта в Канада - задоволення не з дешевих , але якщо подивитись на це , як на інвестицію в майбутнє і можливість працевлаштування за фахом , то це мабуть сама ефективна інвестиція в майбутнє , яка відкриває можливість на постійне проживання в найкрасивішій, економічно і політично стабільній країні світу .